O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA DIVIDEND SIYOSATINI TAKOMILLASHTIRISH ORQALI IQTISODIYOTDA AKSIYADORLIK JAMIYATLARI ROLINI YANADA OSHIRISH - Shamsitdinova , Xonzoda Mardonbek qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada aksiyadorlik jamiyatlarida dividend siyosatining ilmiy- nazariy jihatlari tadqiq qilingan, hamda, olib borilayotgan dividend siyosati tahlil qilingan. Shuningdek, aksiyadorlik jamiyatlarida dividend to‘lash bo‘yicha bir qancha dolzarb muammolar aniqlangan va ularni bartaraf etish yuzasidan tegishli taklif va xulosalar keltirilgan.