11-13 YOSHDAGI QOʻL JANGICHI KURASHCHILARNING JISMONIY TAYYORGARLIGINI RIVOJLANTIRISH - Jiyanov, O.M. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mamlakatimizda sport sohadagi ishlarni oqilona amalga oshirish boʻyicha bir qator meyoriy huquqiy hujjatlar qabul qilingan boʻlib, ushbu hujjatlarda belgilangan vazifalarni bosqichma bosqich amalga oshirishni taqozo qiladi. Prezidentimiz Shavkat Mirziyayev Miromonovich tomonidan 2017-yil 3-iyundagi “Jismoniy tarbiya va ommaviy sportni yanada rivojlantirish tog‘risida”gi PQ-3031-sonli Qarori. Mazkur qaraorning uzviy davomi sifatida yurtboshimiz tomonidan 2020-yil 24-yanvardagi “O‘zbekiston respublikasida jismoniy tarbiya va sportni yanada takomillashtirish va ommalashtirish to‘g‘risida” gi 5924-sonli Farmoni[1]. [1] O’zbekiston Respublikasi prezidentining “Jismoniy tarbiya va sportni yanada takomillashtirish va ommalashtirish chora tadbirlari tog’risida” 2020-yil 24-yanvardagi 5924- sonli farmoni.