JAMGÁRISHNING MOHIYATI, OMILLARI VA SAMARADORLIGI - Mahmudov, Diyorbek Olimboy o‘g‘li; Abduvaliyev, Doniyorbek Baxromjon o‘g‘li; Farhodov , Ma’murjon Jasurbek o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Jamgárishning iqtisodiyotdagi yalpi sarflarning tarkibiy qismlaridan biri hisoblanib, investitsion tavsifdagi tovarlarga talab darajasini belgilab beradi.Investitsiyalar jamgárishining amalda namoyon bo‘lish shakli bo‘lganligi sababli dastlab, tahlilni jamgárishning mohiyati, omillari va samaradorligini nazariy jihatdan asoslash bilan boshlaymiz.