“ANDISHA VA G‘URUR” ASARI HAQIDA - Rizaqulova , Muxlisa Ahmad qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Jeyn Ostinning “Andisha va g‘urur” asari haqida, asardagi obrazlarning qiyosiy tahlili haqida atroflicha fikr yuritilgan. Hozirgi kunda “Andisha va g‘urur” adabiyotshunos olimlar va kitobxonlar orasida doimiy ravishda “eng sevimli kitoblar” ro‘yxatining yuqori qismidan joy egallab keladi. U 20 mlndan ortiq nusxada sotilgan bo‘lib, ingliz adabiyotidagi eng mashhur romanlardan biriga aylandi va zamonaviy adabiyotda ko‘plab yozuvchilarni ilhomlantirdi.