MEVA-SABZAVOTCHILIK TARMOG‘IDA SAMARALI FAOLIYAT KO‘RSATISHNING BUGUNGI KUNTALABI DARAJASIDA RIVOJLANTIRISH MASALALARI - Tillayeva, Muhayyo Abdumutalibjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Qishloq xo‘jaligi tarkibida meva-sabzavotchilik tarmog‘i muhim o‘rin va ahamiyat kasb etib, u bilan bog‘liq vazifalarni hal etish mamlakat aholisining oziq-ovqatga bo‘lgan talabini qondirishda ijobiy natijaga erishishni ta’minlaydi. Meva-sabzavotchilik tarmog‘i samaradorligini oshirish va aholini yil davomida sifatli mahsulotlar bilan ta’minlash maqsadida sohada olib borilayotgan ishlar ko‘lamini ilg‘or tajribaga ega mamlakatlar yo‘lini chuqur o‘rgangan holda tahlil etib yondashish maqsadga muvofiq hisoblanib, shu asosda o‘z imkoniyatlarimizdan samarali foydalanish zarur.