MATEMATIKA FANINING RIVOJLANISHI VA SONLARNING PAYDO BO‘LISHI - Elboyev , Komil (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Matematika tarixi matematikani rivojlanish tarixini, bunda xalqlarning, alohida olimlarning va olimlar kollektivining fan taraqqiyotiga qo‘shgan hissalarini o‘rganishni, matematik tushunchalarni, qonunlarni paydo bo‘lish va ularning fandagi va hayotdagi rolini o‘rganish bilan shug‘ullanadi. Shuningdek matematika o‘qituvchilari uchun hamda fan tarixi bilan qiziquvchilar uchun ham foydalidir. O‘quvchilarni matematika tarixi, bu boradagi kashfiyotlar bilan tanishtirish, matematik tushunchalarni va qonuniyatlarni ro‘yobga kelishda ayrim olimlarning, olimlar jamoasining va xalqlarning roli bilan tanishtirish ularning dunyo qarashini shakllantirishda, matematikaga bo‘lgan qiziqishlarini oshirishda muhim ahamiyatga ega bo‘lib, kasbiy tayyorgarliklarini shakllanishda muhim rol o‘ynaydi.