FILOSOFIYADA JAŃA DÁWIRDIŃ TIYKARĢI BELGILERI: F. BEKON TALQILAWINDA - Kosbergenova , Nurzada Tolibaevna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Frensis Bekon jańa dáwirdegi materializm hám idealizm baģdarlarınıń qarama-qarsılıĝı, empirizm baģdarına tiykar salıwı haqqında. XVII ásir “Ullı sistemalar” ásiri. Sebebi bul dáwirdegi barlıq filosoflar fúnyanı túsiniwdi pútkilley ózgertip jańasha dúnyanı túsiniwdi islep shıģıwģa dawagerlik etedi. Sol qatarlı Bekonda óziniń biliw usılların usınadı.