MATEMATIKA DARSLARIDA AKT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH - Rajabova , Orzigul Samiyevna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolaning maqsadi matematikadan ta’lim berishda AKT vositalarini qo‘llash rolini o‘rganishdir ,shu jumladanTa’lim-tarbiya jarayonida ta’lim va suhbat texnologiyalari (AKT) kundalik hayotning ajralmas qismidir,Matematika barcha fanlarning malikasi hisoblanadi. Uzoq vaqt davomidavaqt o‘tgach, matematikaning roli faqat akademik sohaga qisqartirildi. Ammo hozirgi vaqtdamatematikaning roli faqat akademik soha bilan cheklanmasdan,balki texnologiya va sanoat maydoniga kirdi.