ТУПРОҚДАГИ ҲАРАКАТЧАН ФОСФОР ДИНАМИКАСИГА АЗОТЛИ ЎҒИТЛАР ШАКЛ ВА МЕЪЁРЛАРИНИНГ ТАСИРИ - Сулаймонов Иномжон; Одилов Исломжон; Эргашев Дилшод (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Қанд лавлаги озиқа моддаларга ўта талабчан ўсимлик ҳисобланади. Шунинг учун қанд лавлагидан юқори ҳосил олишда минерал ўғитларни керакли меъёрда, шаклда ва муддатда қўллаш катта ахамиятга эга. Минерал ўғитлар орасида азотли ўғитларнинг барчаси ҳам қанд лавлагининг ўсиш[1]ривожланиши ва ҳосилдорлигига бир хил таъсир кўрсатмайди. Шу билан биргаликда улар тупроқдаги харакатчан фосфор миқдорига ҳам турлича таъсир кўрсатди.