ABDULLA QODIRIY HAYOTI VA IJODIGA OID QARASHLAR - To‘ymurodova , Gullola Normurod qizi; Shonazarova, Nozima Ruslanovna; Turdiyev, Sog‘lombek Rahmat o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada felyetonlar qiroli, o‘zbek romanchiligi asoschisi va dramaturgi Abdulla Qodiriy hayoti va ijodi, u bosib o‘tgan shonli yo‘l xususida so‘z yuritilgan. Qodiriyning ijod maktabi haqida so‘z yuritganda uning “O‘tkan kunlar” romaniga to‘xtalib o‘tmaslik mumkin emas. Maqolalar to‘plami va Qodiriyning dor ostiga olib borgan yo‘l haqida batafsil yoritilgan.