MALLA RANG ISHORATI. MALLA SAVDOGAR TIMSOLIDAGI EZGULIK RANGI - Achilova , Zuxra Qurbonovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada dunyo tuzilshida ranglarning mifik talqini, inson tafakkurida ranglar haqidagi turfa qarashlarning akslanishi, nazmda tabiat fasllarining rangin ifodasi, inson tuyg ‘ularining rangi, “Malla savdogar” dostonida Malla timsoli, malla rangning majoziy ishorati to‘g‘risida mulohaza yuritilgan.