АВТОМАТИК БОШКАРИШ ТИЗИМЛАРИ - Абдуллаева , Дано Тошматова; Мухторов, Шерзод Собиржон ўғли (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Талабаларни автоматик бошкариш тизимларининг турлари билан таништириш. Жараённи маълум кетма – кетликда ва берилган тартиб буйича одам иштирокисиз амалга оширадиган чора тадбирлар мажмуисига технологик жараённи автоматик бошкариш ва металл кесиш станокларида заготовкага ишлов бериш жараёнларини бошкаришда шпинделнинг айланиш частотасини, суппорт ёки столининг буйланма ва кундаланг харакатлари тезликларини ёки револьвер каллаги холатини узгартиришга тўғри келади. Бу бошкариладиган катталиклар жараённинг бошкариш параметрлари ифодаланади.