MУСИҚА САНЪАТИДА МИЛЛИЙ ҚАДРИЯТЛАРИМИЗНИ АКС ЭТТИРИЛИШИ - Ходжаева, Нилуфар Латиповна (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ушбу мақолада мусиқа фанини инсониятга фойдали томонлари миллий қадриятларимиз урф одатларимиз хақида ёзилган. Бу мусиқий товушлар, образлар, тафаккур ва ҳиссиётлари дунёси киши руҳини кўтаради, уни борлиқ билан бирлаштиради, гоҳида тасаввурлар, хаёлларнинг тушунтириб бўлмас имкониятларини очади, дунёнинг чексиз кенгликларига олиб кетади, ҳақиқатга, идеалга яқинлаштиради, ҳаётимизни маъноли, мазмунли, маънавий бой ва гўзал қилади.