SUN’IY INTELLEKT EKOTIZIMINING TARIXIY EVOLUTSIYASI - Juraev, Sulton (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Sun’iy intellekt ekotizimining tarixiy rivojlanishini o‘rganish, uning kelajagi ko‘ra bilish va strategiyalar tuzish uchun muhim hisoblanadi. Quyidagi maqolada 20-asrning boshida sun’iy intellekt ekotizimi va boshqaruvning boshlanishi, so‘nggi ikki dekadalardagi tezroq rivojlanish, tuzatilgan modellar va texnologiyalar bo‘yicha o‘zgarishlar va hozirgi kunda mavjud bo‘lgan yuqori darajadagi yutuqlar va muammolar haqida so‘z boradi. Shu bilan birgalikda, sun’iy intellekt ekotizimining asosiy kamchiliklarini tahlil qilishga tashkilotlarga sun’iy intellekt texnologiyalarini qo‘llash uchun o‘zgartirishlarni amalga oshirishga yordam beradi.