TABIATSHUNOSLIK DARSLARIDA ESHITISHDA NUQSONI BO‘LGAN O‘QUVCHILARNI NUTQINI RIVOJLANTIRISH - Haydarov , Islomjon Hatamjon o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada ichki va tashqi nutq,ularning hosil bo‘lishi, dialogik yoki monologik nutqning shakillanish jarayonlari haqida yoritilgan.Bundan tashqari eshitishda nuqsoni bo‘lgan bolalar so‘zlashuv nutqini o‘stirish maqsadiga ma’lum vaziyatda paydo bo‘ladigan dialogik va suhbatning ahamiyati haqida so‘z yuritilgan.