ЁШЛАР ВА ЖАДИДЧИЛИК - Ибрагимов, Бекзод (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мақолада бугунги ўзбек шеъриятининг ёрқин вакиллари саналган Нажмиддин Эрматов, Хуршид Абдурашид, Шаҳриёр Шавкат, Баҳодир Баҳром, Исломжон Қўчқоров, Насрулло Эргашларнинг Ватан, эрк ва Турон бирлиги мавзуларидаги шеърлари таҳлилга тортилган. Шунингдек, иккинчи қисмда ҳозирги ёш шоирлар улги олган улуғ аждодларимиз – жадид шоирлар ижодидаги айни жиҳатлар кўрсатиб ўтилган.