URBANIZATSIYANI BASHORATLASHDAGI MUAMMOLAR - Ismailov, Ilxom Tursunbayevich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Urbanizatsiya aholining qishloqdan shaharga koʻchishi bilan bogʻliq murakkab jarayondir. Urbanizatsiyani prognoz qilish siyosatchilar va shaharsozlikchilar uchun infratuzilma, uy-joy va ijtimoiy xizmatlarni rejalashtirish uchun juda muhimdir. Biroq, urbanizatsiyani bashorat qilish bilan bog‘liq bir qancha muammolar mavjud. Bu muammolar orasida ishonchli ma’lumotlarning yo‘qligi, urbanizatsiyaning murakkabligi va kelajakdagi voqealarning noaniqligi kiradi. Ushbu maqolada ushbu muammolar batafsil ko‘rib chiqiladi va ularning urbanizatsiyani bashorat qilishdagi oqibatlari ko‘rsatiladi.