O‘ZBEKISTONDA RAQOBATDOSH BOZOR SHAROITINI YARATISH YO‘LLARI - Abdumuxtorov , Ulug‘bek Ilhomjon o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Tovar va moliya bozorlarida monopoliyani bosqichma-bosqich kamaytirish orqali samarali raqobat muhitini yaratish maqsadida mamlakatimizda iqtisodiyotdagi davlat ishtirokini qisqartirish, narxni ortiqcha tartibga solishdan voz kechish va davlatning iqtisodiyotga ta’sirini kamaytirishga qaratilgan chora-tadbirlar amalga oshirilmoqda. Ushbu maqolada mamlakatimizda monopoliyaga qarshi kurashning dolzarb muammolari va raqobatdosh bozor sharoitini yaratish yo‘llari yoritib o‘tilgan.