“Al-MUFASSAL FI SAN’ATI-L-E’ROB” ASARIDA NAHV OLIMLARINING FIKRLARI - Asqarova , Saida (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Mahmud Zamaxshariy o‘zining arab tili grammatikasiga oid “al-Mufassal fi san’ati-l-e’rob” asari hamda uning o‘z davri va hozirgi kundagi ahamiyati yoritib berilgan. Muallif o‘zining ushbu risolasida mashhur tilshunos olimlarning fikrlarini keltirib ularga o‘z munosabatini ham bildirgan. Maqolada olim keltirgan iqtiboslardan namunalar tahlil qilindi.