CHIQINDI ELEKTRON QURILMALAR TARKIBIDAN QIMMATLI KOMPONENTLARNI KOMPLEKS AJRATIB OLISHNING TEXNOLOGIYASI - Samadov , Alisher Usmonovich; Ermatov , Tursunali Murod o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Murakkab ikkilamchi metallurgiya xomashyosining keng tarqalgan va qimmatli turlaridan biri bu elektron chiqindilardir. Hozirgi vaqtda Osiyo davlatlarida ishlab chiqarilgan elektron chiqindilarning umumiy massasi yiliga bir necha million tonnani tashkil qiladi. So‘nggi yillarda minglab utilizatsiya qilinadigan va qayta ishlanishi kerak bo‘lgan ulkan asbob-uskunalar va mexanizmlar parki shakllantirildi. Olingan chiqindilar, bir tomondan, atrof-muhitga katta zarar yetkazsa, ikkinchi tomondan, foydali komponentlarning tarkibi bo‘yicha tabiiy manbalardan oshib ketadigan eng qimmatli resurslarni ifodalaydi.