MASOFADAN ZONDLASH VA GAT TEXNOLOGIYALARI - Mahmudov, Diyorbek Olimboy o‘g‘li; Bazarbayeva , Go‘zal Rustam qizi; Farhodov, Ma’murjon Jasurbek o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada masofadan zondlash orqali turli kartalarni tuzishda kosmik suratlar, ma’lum bir hududning mavzuli kartasini tuzish zarur bo‘lganda, qisqa vaqt ichida masofadan zondlashdan olingan signallardan yetarlicha ma’lumot olish mumkin. Bu esa karta tuzishni tezlashtirish bilan birga aniqlikni ham oshiradi. Masofadan zondlash texnologiyalaridan foydalanib qishloq xo‘jaligi ekin turlarini kartalashtirishda foydalanish orqali karta tuzish ishlari ancha yengillashadi.