O‘ZBEKISTONDA MOLIYAVIY HISOBOTLARNING XALQARO STANDARTLARIDAN FOYDALANISHNING ILMIY-USLUBIY ASOSLARINI TAKOMILLASHTIRISHNING MASALALARI - Berdiyev, Qahramon Hakimovich; Xojamatova, Xosiyatxon Anvar qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda moliyaviy hisobotlarning xalqaro standartlaridan foydalanish bo‘yicha ilmiy-uslubiy asoslarni takomillashtirish masalalari ko‘rib chiqiladi. U mamlakatning moliyaviy hisobot amaliyotida xalqaro standartlarga rioya qilish muhimligini o‘rganadi va ularni amalga oshirish bilan bog‘liq muammolar va imkoniyatlarni muhokama qiladi. Tadqiqotda hozirgi holatni tahlil qilish, takomillashtirishning asosiy yo‘nalishlarini aniqlash va O‘zbekistonda moliyaviy hisobotning ilmiy-uslubiy asoslarini ilgari surish bo‘yicha tavsiyalar berish uchun turli xil tadqiqot usullari qo‘llaniladi.