SPORTCHILARNI TAYYORLASHDA FUNKSIONAL, MA’NAVIY VA PSIXOLOGIK TAYYORGARLIKLARINING AHAMIYATI - Xolmatov, B.O‘. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada bugungi sportchilar erishgan yuksak ko‘rsatkichlar darajasini yanada yuksaltirish uchunularning funksional, ma’naviy va psixologik tayyorgarligiga alohida e’tibor qaratilgan ularning mohiyati, ahamiyati to‘g‘risida so‘z yuritilgan. Shuningdek, maqolada funksional, ma’naviy va psixologik tayyorgarliklarning asosiy tavsiflari va funksional tizimlarini nazorati masalalari ham keng yoritilgan.