OLIY HARBIY TA’LIM MUASSASALARI KURSANTLARI BILAN NEYROPEDAGOGIKA MUAMMOLARINI MUSTAQIL TA’LIM JARAYONIDA O‘RGANISHNI TASHKILLASHTIRISH - Lotipov , Lochinbek Abdulxamidovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada neyropedagogika muammolarini neyrota’limda an’anaviy va zamonaviy yondashuvlar nuqtai nazaridan o‘rganish uchun kursantlarning mustaqil ta’limini tashkil etish zarurligi ko‘rib chiqiladi, shaxsning kognitiv qobiliyatlarini diagnostika qilishda kompleks yondashuv zarurligi ko‘rsatilgan, insonning kognitiv jarayonlarini takomillashtirishda hissiyotlarning roli ochib berilgan.