OILADA SHAXS TARBIYASIDA KITOBXONLIKNING O‘RNI - To‘lqinboyeva , Mahliyoxon (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Olimlarning fikricha, kitobxonlik iste’dod emas, balki ta’lim orqali kamol topadigan fazilatdir. Oilada bolani kitobga qiziqtirish uchun ota-onalar avvalo o‘zlari kitobxon bo‘lib, vaqtini nafaqat kitob o‘qishga, balki kitobxonga ham aylantirishlari mumkin.