IN VITRO SHAROITIDA OLMA NAVLARINI KO‘PAYTIRISHDA OZUQA MUHITLARINING TA’SIRI - Azamatov , Sh.U.; Kadirov, B.E. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Meva ekinlarining eksplantlarini yetishtirish uchun ozuqa muhiti qattiq, suyuq, ikki qatlamli bo‘lishi mumkin: pastki qatlam - agarli, yuqori qatlam-suyuq. Suyuq ozuqa muhitlarning afzalligi ular trofik elementlarning yaxshiroq harakatlanishini ta’minlab beradi. Biroq, bunday muhitda ekspluatatsiya qilish qiyin. Shuning uchun suyuq muhitdagi mikroqalamchalar filtr ko‘prigi yordamida o‘rnatiladi yoki ikki qatlamli ozuqa muhitidan foydalaniladi.