YOSHLARDA LOQAYDLIK VA BEFARQLIKNI OLDINI OLISH OMILLARI - Kenjayev, Ulug‘bek Muratovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada O‘zbekiston fuqarolik jamiyatini barpo etish yo‘lida inson ongi va qalbi bilan bogliq bo‘lgan, uni isloh qilish, yangilash, ma’naviy-ruhiy «ta’mirlash» kabi jihatlar haqida so‘z yuritilgan va tahlil qilingan. Bu juda katta sabr-bardosh, siyosiy qudrat, siyosiy madaniyat va siyosiy iroda talab etadigan ijtimoiy zarurat ekanligi tahlil etilgan.