DARYOLAR SUVIDAN SAMARALI FOYDALANISH USULLARI - Ismoilov, Jaloliddin Kamoliddin o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada daryo suvidan samarali foydalanish, barqarorlik va resurslarni mas’uliyatli boshqarishni ta’minlash bo‘yicha turli strategiya va yondashuvlar ko‘rib chiqilgan. Suvni tejash amaliyotini qo‘llash, suv havzalarini kompleks boshqarish, suv sifatini nazorat qilish va daryo ekotizimlarini muhofaza qilish orqali biz ushbu muhim resursdan foydalanishni optimallashtirishimiz mumkin.