ҚАЗАҚ ТІЛІНДЕ ӨЗІНДІК ОРНЫ БАР ҰҒЫМ – СӨЗ ТІРКЕСІ - Нуридинов, нурсултан бакиталиевич (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Қазақ тілінде бірнеше ұғымдардар мен атаулар бар. Әрқайсысының өзіндік орны мен мақсаты бар сөйлемде. Сондай ұғымдардың бірі – сөз тіркесі болып есептеледі. Сөз тіркесінің ерекшелігі ол тек бір сөзден құрала алмауы болып есептеледі. Қазақ тілі сөз қорына бай тіл болып есептеледі. Тағыда ол тек бір сөз табынан ғана келеді.