ODAM SAVDOSI DAVR MUAMMOSI - Toyirov, Muhriddin Zoir o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bu maqolamda so‘nggi paytlarda odam savdosi butun dunyo hamjamiyatini tashvishga solayotgan jiddiy muammoga aylanayotganligi. Fuqarolarning chet ellarga noqonuniy vositachilar yordamida ish topib, qalbaki hujjatlar rasmiylashtirishi, noma’lum odamlarga pasport va boshqa shaxsini tasdiqlovchi hujjatlarini topshirib qo‘yishlari ularning tom ma’noda qulga aylanib qolishlariga nimalar sabab bo‘layotganligi va buni qanday qilib oldini olish haqida so‘z boradi.