ХVI-XVII АСРЛАРДА ҚЎҚОН ХОЛИГИ ВА ШАРҚИЙ ТУРКИСТОН МУНОСАБАТЛАРИ - Азимов , Абдулла Алиярович (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ушбу мақолада XVI-XVII асрлар да Қўқон хонлиги ва Шарқий Туркистон ўртасдаги сиёсий дипломатик,савдо-иқтисодий ва элчилик алоқалари, ўзаро зиддиятли ҳолатлар,Шарқий Туркистон билан алоқада устун жихатлар ҳақида сўз боради.