JAMOAT TRANSPORTI (AVTOBUS VA MIKROAVTOBUS) YO‘NALISHLARIDA HARAKAT MIQDORI VA TARKIBIGA TA’SIR ETUVCHI ASOSIY FAKTORLARNI TADQIQ QILISH - Umirov, Ilhom Iskandar o‘g‘li; Shukurov, Shahzod Aslam o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada kuzatish usuli orqali Jizzax shahrining magistral ko‘chalarida avtomobillar va jamoat transporti aralash harakatlanadigan, hamda shaharning hozirgi kunda asosiy magistral ko‘chalarida olib borilgan tadqiqot natijalari asosida, ushbu ko‘chalarda harakat miqdori yo‘lning ahamiyatiga, transport vositalarining tarkibiga, holatiga va shunga o‘xshash bir qancha omillarga bog‘liq bo‘lib, bir-biridan farq qilishini ko‘rish mumkin. Harakat miqdori va tarkibining o‘zgarishi xarakat xossalari va yo‘l-transport xodisalarining o‘zgarishiga ta’sir qilishi tahlil qilindi.