TRANSPORT VOSITALARI HARAKAT EKSPLUTATSIYASI BO‘YICHA TUMANLASHTIRISH TAHLILI VA CHORALARI - Umirov, Ilhom Iskandar o‘g‘li; Shukurov, Shahzod Aslam o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mamlakat o‘z transport va yo‘l sanoatiga ega bo‘lishi Transport ishida katta ahamiyatga ega bo‘lsada, yana bir katta masalaushbu yo‘lda transport vositalarini xavfsiz va qulay eksplutatasiya sharoitlarini tashkil etishdir. Asosiy yechimlardan biri bu transport harakat eksplutatsiyasini tumanlashtirishni keltirsak bo‘ladi. Ushbu maqolada avtomobillar harakat sharoitining turli xil bo‘lishi, aynan bir xil sharoitdagi hududlarni aniqlash va ularni tumanlarga ajratish zaruratini borligi, harakat sharoiti bo‘yicha tumanlashtirish va buning asosiy maqsadi avtomobillarning qulay va xavsiz harakat xavfsizligi sharoiti taʼminlanmagan hududlarni aniqlash hamda bu hudud yo‘llaridan samarali foydalanish bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan.