ЎЗБЕКИСТОНДА WOHLFAHRTIA MAGNIFICA SCHINER, 1862 (DIPTERA, SARCOPHAGIDAE).ПАШШАСИНИНГ ТАРҚАЛИШИ - Мингишев, Ю. Ю. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мақолада Ўзбекистон шароитида қўйларнинг вольфартиози ҳақида маълумотлар келтирилган. Аниқланишича, вольфарт пашша личинкаларининг паразитлик даври Ўзбекистон шароитида 6-7 ой бўлиб, апрель-майдан октябрь-ноябргача давом этади. Бу даврда Wohlfahrtia magnifica пашшаларининг вояга етган 5-6 авлоди ривожланади. Ўзбекистонда вольфартиознинг эпизоотик ҳолати қўйчилик ва чорвачилик хўжаликларида кенг тарқалганлиги билан тавсифланади.