ELEMENTLAR DAVRIY JADVALI - Qurbanbayeva, Saodat Xudaybergan qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
"Elementlar davriy jadvali " mavzusini tushuntirishdan maqsad bu mavzu orqali o‘quvchilar ongida kimyo faniga chuqurroq kirish ya’ni tabiatdagi barcha jonli va jonsiz jismlarning hammasi davriy jadvaldagi 118 ta elementdan tashkil topgani hamda elementlar davriy sistemasida elementlar orasidagi davriy bog‘liklar va ularni izohlashga harakat qilgan olimlar haqida ma’lumotlar yoritib beriladi.