LIVAN DAVLATINING IQTISODIYOTIGA “FUQAROLIK URUSHI” NING TA’SIRI - Sharofova, Diyora Shavkat qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola Livanning uzoq davom etgan urushining iqtisodiyot uchun oqibatlari va uning yaqin kelajakdagi istiqbollarini ko‘rib chiqadi. Hozirgi vaqtda Livan keskin tezlashgan inflyatsiya darajasi bilan birga og‘ir iqtisodiy tushkunlik va qashshoqlik holatiga kirmoqda. Iqtisodiyotning asosiy holati va uning tashvishli pul va moliyaviy sharoitlarining eng ko‘zga ko‘ringan belgisi Livan funt sterlingining barcha asosiy valyutalarga nisbatan qadrsizlanishi hisoblanadi. Hujjatning ta’kidlashicha, urushning iqtisodiyotning ishlab chiqarish qobiliyatiga ta’sirini hisobga olsak, bu davlat moliyasining portlovchi holati mamlakatni giperinflyatsiyaga va Livan funtining tez qadrsizlanishiga olib keladi.