ISLOM TARIXIDA ANDALUSIYA FATHI - Eshboyeva, Dinora (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada Andalusiya nomi bilan atalgan Pireney yarimorolining musulmonlar tomonidan bosib olinishi aks ettirilgan. Shuningdek, ushbu maqolada musulmonlarning Andalusiyani fathi qilish uchun olib borgan janglari, g‘alaba va mag‘lubiyatlari yoritib o‘tilgan.. 42 yil davom etgan voliylik davri haqida ham to‘xtalib o‘tilgan.