P.I. CHAYKOVSKIY IJODIDA ERTAK-EPIK JANRINING USTUNLIGI - Mahmudova, Muqadas; Atkiyoyeva , Ruxshona (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada XVIII asrning atoqli rus kompozitori, yirik simfoniyachi, musiqiy dramaturg, dirijyor, pedagog, ko‘plab barhayot asarlar muallifi Pyotr Ilich Chaykovskiyning hayoti davomida bosib o‘tgan ijod yo‘li haqida fikrlar keltiriladi. Qolaversa, kompozitor asarlarida ertak-epik janrlarning alohida ahamiyatga ega ekanligi va ijodi davomida yondashgan eng yorqin mavzular aynan shu janr orqali keskin yoritilganligi to‘g‘risidagi mulohazalar atroflicha ko‘rib chiqiladi.