ЁШЛАР ТАРБИЯСИ-УСТИВОР ВАЗИФА - Ишонкулов, Ф.М.; Рузиев, А.Э. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мақолада ёшларнинг таълим олиши, касб-ҳунар эгаллаши, етук инсонлар бўлиб улғайиши йўлида замонавий, илғор-инновацион шарт-шароитларни яратиб бериш, ёш авлодни ҳар томонлама қўллаб-қувватлаш, маънавий етук, жисмонан соғлом, ватанпарвар ва фидойи этиб тарбиялаш, ҳуқуқ ҳамда манфаатларини ҳимоя қилишга эътибор қанча кучайтирилса, унинг самараси ҳам шунча юқори бўлиши тўғрисида сўз боради.