BA’ZI TENGSIZLIKLARNI ISBOTLASHNING LAGRANJ KO‘PAYTUVCHILARI USULI - Sadikov, K.O.; Aytjanova, G.T. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada o‘zgaruvchilariga bog‘liq funksiyasi ma’lum shartlarni qanoatlantiruvchi va o‘zgaruvchilarga bog‘liq qo‘shimcha shartlar bilan berilgan tengsizliklarni isbotlash usulini ko‘rib o‘tamiz. Bunda berilgan tengsizlik funksiyasi orqali yangi qo‘shimcha funksiya yaratish talab etiladi. Bunday tengsizliklarga [1] va [2] adabiyotlarda ham misollar keltirilgan.