ЛИБОССИЗ МОДЕЛЬ ЧИЗМАТАСВИРИНИ ИШЛАШ БОСҚИЧЛАРИ - Усманов , Анвар Мустафакулович (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мазкур мақолада либоссиз модел чизматасвирини ишлаш босқичлари методикаси ёритилган бўлиб, бўлажак рассомларга минсон қоматини либоссиз, либосда, турли ракурс ва гавда ҳолатида ифодалаш кўникмаларини ҳосил қилишга ёрдам беради. Жумладан, ишни эскиздан бошлаш, композиция, пропорция, ҳаракат ва тон муносабатларини топиш, классик нисбатларни билиш, индивидуал нисбатларни аниқлаш, инсон анатомиясига оид билимлар модел чизматасвирини ишлаш босқичларида очиб берилади.