МАРКАЗИЙ ОСИЁДА ТУРИЗМ СОҲАСИНИНГ РИВОЖЛАНИШИ ТАРИХИ (ЎЗБЕКИСТОН МИСОЛИДА) - Мурадов, Халим Салимович (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мазкур мақолада Ўзбекистонда миллий туризм индустрияси барпо этилиши ва унинг 1991 – 2016 йилларда шаклланиши, жаҳон туризми оламида ўз туристик маҳсулотлари ва брендини танитишдаги ҳаракатлар, халқаро тадбирлар ва форумлар ташкил этилишининг аҳамияти, туризм соҳасини ривожлантиришда сиёсий алоқаларнинг ва қаттиқ виза сиёсатининг таъсири, соҳаниниг минтақа миқёсида кенг ривожланишига тўсқинлик қилгфан омиллар, муаммолар атрофлича таҳлил қилинган. 2017-2020 йилларда Марказий Осиё туризмининг ўзаро ҳамкорлиги кенгайиши ва жадал ривожланишида виза режимининг соддалаштирилиши, турли хил расмиятчиликларнинг бартараф этилиши ҳамда соҳавий янгиликлар ва енгилликларнинг босқичма-босқич жорий этилишининг ижобий таъсири ва натижаси статистика асосида ёритилган.