ШАХСНИНГ НУТҚИ АСОСИДА ТАНИБ ОЛИШ ЁНДАШУВЛАРИ - Файзиева , Дилсора Салимовна; Юлдашева , Нафиса Салимовна (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мақолада нутқ сигналларини қайта ишлаш ва нутқ асосида шахсни таниб олиш технологияларининг замонавий ҳолати келтирилиб, нутқ тузилиши ва унинг моделлари, дастлабки ишлов бериш ва белгиларни шакллантирилган. Бундан ташқари, нутқ сигналларига дастлабки ишлов бериш асосида шахсни таниб олиш муаммолари келтирилган.