OʻZBEKISTONDA INSON HUQUQLARI VA ERKINLIKLARINING HUQUQIY ASOSLARI - Sharapova, Naima Zohid qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada yangilanayotgan Oʻzbekistonda inson huquq va erkinliklariga katta e’tibor qaratilayotganligi, xalqaro miqyoslarda qabul qilinayotgan yuridik hujjatlar hamda inson huquqlari va manfaatlarini soʻzsiz taʼminlash, fuqarolik jamiyatini shakillantirishga qaratilgan islohotlar, shu maqsadda kiritilayotgan investitsiyalar va inson huquqlarini himoya qiladigan muassasalarning barpo etilayotgani kabi masalalarga e’tibor qaratilgan.