ABDULLA ORIPOV SHE’RIYATI-O‘ZBEK SHE’RIYATINING GULTOJI - Ixtiyorova , Durdona (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Abdulla Oripov she’riyatiga xos bo‘lgan umumiy xususiyatlar va uning ba’zi she’rlari tahlili xususida so‘z yuritiladi. Shuningdek shoir yaratgan she’rlari orqali o‘zbek she’riyatining qimmatini oshirganligi xususida ham to‘xtalib o‘tiladi.