XALQARO OMMAVIY HUQUQDA DIPLOMATIYANING OʻRNI - Qimatboyev, Shavkatjon Furqatzoda (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Kishilik jamiyati shakillanish jarayonida munosabatlar o‘ta muhim ro‘l o‘ynaydi. Munosabat shakillanish jarayoni uning mezoniy strukturasi bo‘lib, davrlar aro rivojlanib keladi. Bu rivojlanish natijasida diplomatiya shakillanadi, qadimgi dunyo diplomatiyani o‘z xolicha tushunib munozaralar kelishuv va hamkorlik deb xisoblashgan. Jamiyat va davlat rivojlanishida esa Diplomatiyaning o‘rni juda katta.