O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI TA’LIM MUASSALARI BOSHQARUVIDAGI XOTIN –QIZLARNING LIDERLIK KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH - Mamadaliyeva, Mavzunaxon Raximjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada bugungi kunda xotin-qizlarni huquq va manfaatlarini ta’minlash, iqtisodiy, ijtimoiy va siyosiy faolligini oshirishga va o‘z potensialarini namoyon qilishga qaratilgan qaror va farmonlar o‘z natijalarini berayotganini ko‘rishimiz mumkin. Qadimda ayollar jamiyatning ijtimoiy, siyosiy hayotida, shuningdek, ilm-fan va madaniyat sohalarida o‘z imkoniyatlarini namoyon qilishlari mushkul edi .