ISLOMIY MOLIYA BARQARORLIK OMILLARI: EKONOMETRIK TAHLILLAR VA DALILLAR - Akhmadjonov, Oybek Xusanovich; Abdullayev, Axrorjon Axadjon o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu tadqiqot Yaqin Sharq va Shimoliy Afrika (MENA) mintaqasida 2006 yildan 2017 yilgacha bo‘lgan davrda islom banklarining moliyaviy barqarorligining ichki va tashqi omillarini empirik tarzda o‘rganadi. Islom banklarining barqarorligi eng mashhur moliyaviy barqarorlik ko‘rsatkichlaridan biri bo‘lgan Z-skor bilan belgilanadi. Ko‘p regressiya tahlilidan foydalangan holda, kapitalning etarlilik koeffitsienti va likvidlik Islom banklarining Z-skoriga ijobiy ta’sir ko‘rsatishi, hajmi, boshqaruvi va kontsentratsiya darajasi esa salbiy ta’sir ko‘rsatishi ko‘rsatilgan. Ushbu tadqiqot islom banklarining kapitalini va likvidlik darajasini oshirishni tavsiya qiladi, chunki bu islom banklarining moliyaviy barqarorligini oshirishga yordam beradi.