BO‘LAJAK TARBIYACHILARNING KASBIY SHAXSIY SIFATLARINI RIVOJLANTIRISHNING ASOSIY YO‘NALISHLARI - Xabilova, Sitora Tursunmurod qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Insoniyat azal-azaldan o‘zini qurshab turgan olam haqida qurol ko‘p narsalarni ta’limga intilib kelgan. Bu esa yillar o‘tib ketishi bilan yangidan-yangi, murakkab ixtiro va kashfiyotlarning yaratilishiga olib kelmoqda. Bugungi insoniyat tomonidan yaratilgan barcha ixtirolar hujjat olamdagi narsa va xodisalarni ta’limga qarama-qarshi bo‘lib, kam ta’limgacha qarama-qarshilik ko‘rsatuvchi tomonlar bo‘lgan ehtiyojlari, va bu jarayon – ta’lim jarayonining nimani to‘la anglab olish juda qiyin masaladir.