K.MÁMBETOVTIŃ “POSQAN EL” ROMANI TEKSTINDE SÓYLESIW USILININIŃ SINTAKSISLIK ÓZGESHELIGI - Jarimbetova, Maryam (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Sóylesiw iskerligi insan iskerliginiń tiykarǵı bólegi bolıp, sóylesiw procesinde onıń bir neshe túrlerinen paydalanıladı. Adamnıń sóylesiw iskerligi sóylewdiń kimlerge, qalay bayan etiliwine qaray túrlerge bólinedi. Bular tómendegiler: Monologlıq sóylesiw Dialoglıq sóylesiw Poliloglıq sóylesiw